Біофлавоноїди – це природні речовини, які містяться переважно в різних видах рослин, серед яких, з нашої точки зору, найважливішими є, звичайно, фрукти та овочі. Це речовини, які підтримують імунну систему, і плоди завдячують їм своїм гарним кольором. Хоча їх найбагатшим джерелом є всілякі шкірки фруктів і овочів, їсти їх можна не всім. З цієї причини біофлавоноїди також містяться в багатьох дієтичних добавках.
Цікаво, що їх вплив на здоров’я не залежить лише від імунної системи, і достатньо сказати, що вони, серед іншого, мають: має велике значення в профілактиці онкологічних і серцево-судинних захворювань. Також все більше говорять про їх благотворний вплив на очі. Тому варто придивитися до них ближче та дізнатися більше, особливо через те, що вони все частіше доступні в різних типах препаратів. Отже, що ж таке біофлавоноїди і як вони впливають на організм людини?
Що таке біофлавоноїди?
Біофлавоноїди насправді є досить великою групою хімічних сполук, яких на даний момент ідентифіковано майже 8000. Вони не тільки надають колір фруктам і овочам, але й захищають їх від шкідливих зовнішніх факторів, і, на жаль, в них зараз немає дефіциту. Це включає, серед іншого: про забруднення повітря, погодні умови, а також обприскування, шкідників (комах) і навіть цвіль і грибки. Крім того, біофлавоноїди є природними антиоксидантами, що також заслуговує на увагу. Варто також згадати, що існує багато типів біофлавоноїдів, які саме?
- флавони;
- флавоноли;
- флаванони;
- ізофлавони;
- катехіни;
- Антоціанідини.
Хоча всі вони класифікуються як біофлавоноїди, вони відрізняються один від одного, зокрема: джерела походження. Деякі з них будуть знайдені в цитрусових, а інші біофлавоноїди можна знайти в бобових і бобових. Це доводить багатство цих сполук, а також те, наскільки багато вони можуть запропонувати та наскільки важливі фрукти. Проте з різних причин, наприклад, з віком, вживання шкірки фруктів (наприклад, яблук) може викликати біль або бути ускладненим іншим чином.
Як біофлавоноїди діють на організм людини?
Немає недоліку в дослідженнях щодо позитивного впливу біофлавоноїдів на організм людини, звичайно, окремі типи мають дещо різні характеристики і матимуть різний вплив на наш організм. Однак варто зазначити, що вони є сильними поглиначами вільних кисневих радикалів і дозволяють вам подбати, серед іншого: сітківки, знижуючи ризик численних і серйозних захворювань, пов’язаних з нею. Крім того, їх можна використовувати для боротьби з ожирінням і надмірною вагою, що особливо важливо в той час, коли вони визнані хворобами способу життя.
Ці два простих, але важливих приклади лише підкреслюють, наскільки важливі біофлавоноїди і чому ви повинні подбати про їх правильну кількість у своєму раціоні. Через те, що їх найбільшим джерелом зазвичай є шкірка фруктів і овочів, ось чому так багато говорять про те, наприклад, що не очищати яблука, якщо це дозволяє здоров’я.